fbpx
Så går det till när du skaffar solceller hos oss​

Kundnöjdhet, trygghet och långsiktighet är våra ledord, vilket genomsyrar varje steg i vår process. Med utgångspunkt i dina önskemål och unika förutsättningar genomför vi varje projekt med lika stort engagemang. Vår målsättningen är att leverera en solcellsanläggning som tål att jämföras.

Vår process för att skaffa solceller

Vår målsättning är att det ska vara så enkelt och tryggt som möjligt att skaffa solceller.  Så här går det till steg för steg när vi hjälper dig:

1. Hembesök

Vi börjar med ett hembesök för att skapa en förståelse för vad det är som är viktigt för dig som kund och samtidigt besvarar vi eventuella frågor. För att kunna leverera en tillförlitlig offert undersöker vi i samband med hembesöket byggnadens och omgivningens förutsättningar för solceller. 

2. Projektering

Utifrån underlaget från hembesöket utvecklar vi en skräddarsydd solcellsanläggning. Självklart tar vi hänsyn till aspekter såsom snö- och vindlaster samt takets konstruktion för att säkerställa en hållbar anläggning. Samtidigt strävar vi efter en estetiskt tilltalande design som passar just din fastighet.

3. Offert och erbjudande

Offerten presenteras tillsammans med bland annat en beskrivning av den föreslagna anläggningen, dess förväntade produktion och dina framtida besparingar.

4. Order

Offerten accepteras och ett datum för leverans och installation av anläggningen bestäms. Administration och leveranstider gör att detta vanligtvis ligger 4-8 veckor framåt. 

5. Administration och ansökningar

Vi hjälper till med allt från ansökan om investeringsstöd och bygglov (om nödvändigt). Självklart sköter vi även för- och efteranmälan till elnätsägaren. 

6. Installation

Material levereras och våra installatörer genomför installationen, vilket vanligtvis tar 2-4 dagar. Slutligen genomförs en besiktning och inkoppling av anläggningen av en behörig elektriker.  

7. Driftsättning

Efter färdiganmälan byter din elnätsägare kostnadsfritt ut din elmätare så att du kan få betalt för den el du inte använder själv. 

8. Produktion av 100% förnyelsebar el!

Du producerar din egna solel i över 30 år framöver! Det du själv inte använder säljer du till andra att använda.

Krav på samarbetspartners och leverantörer

Vi ställer höga krav på våra samarbetspartners och leverantörer. Kraven sträcker sig förbi produktkvalité och innebär även att alla samarbetspartners ska bibehålla en hög standard inom socialt ansvar, hållbarhet och långsiktighet.

Långsiktighet

Produkterna i våra solcellspaket levereras med upp till 25 års garanti. Vi lägger stor vikt vid att säkerställa att tillverkaren är en långsiktigt aktör med stabil ekonomi, och att de har goda förutsättningar för att fullfölja sina garantiåtaganden.

Hållbarhet

Främjande av hållbarhet och bevarande av miljön är fundamentala skäl till att vi valt att jobba med solceller. Vi lägger därför stor vikt vid att respektive tillverkare tar sitt miljöansvar i tillverkningsprocessen.

Socialt ansvar

Att samarbetspartners och tillverkare äger sitt sociala ansvar är viktigt för oss. Framförallt då många produkter tillverkas under andra förhållanden och standarder än vi i Sverige är vana vid. 

Kvalitet

Samtliga delar i din solcellsanläggning är av högsta kvalité med trygga garantier från marknadsledande tillverkare. Vi erbjuder produkter och tjänster som ligger i framkant och vi bevakar kontinuerligt branschutvecklingen för att kunna erbjuda de bästa lösningarna. 

Intresseanmälan

Fyll i en kort intresseanmälan så kommer vi kontakta dig inom kort för en kostnadsfri rådgivning. ​