fbpx

Välkommen till Solaritet!

Solaritet är ett Uppsalabolag som erbjuder ett helhetskoncept av solcellsanläggningar. Vi hjälper er igenom hela processen från planering och projektering till installation och driftsättning. Kundens intresse och önskemål står alltid i fokus och utifrån dessa strävar vi efter att hitta den bästa möjliga lösningen. Vår ambition är att förenkla en övergång till förnyelsebar el genom att göra det till ett enkelt, attraktivt och klokt val att skaffa solceller. 

Solaritet AB är ett privatägt företag med säte i Knivsta. Vi levererar solcellsanläggningar till privatpersoner, lantbruk och företag i Uppland.

Solaritet skänker till välgörande organisationer

Vi brinner för ett hållbart företagande och att hjälpa våra kunder att skaffa solceller för att producera sin egen miljövänliga el. Men vi nöjer oss inte där. Därför skänker vi för varje genomförd installation ett bidrag till GivePower som förser en behövande person med rent dricksvatten i 20 år!

GivePower är en ideell organisation som installerar solcellsdrivna avsaltningsanläggningar i länder och samhäller där rent vatten är en bristvara. Det senaste anläggningen i Kiunga, Kenya, producerar 75 000 liter dricksvatten per dag, tillräckligt för traktens 35 000 invånare.

Läs mer om GivePower och deras arbete på www.givepower.org

Trygghet och Säkerhet

Att din solcellsanläggning installeras korrekt är en förutsättning för ett långsiktigt hållbart och säkert ägande. Därför följer vi alltid regelverk, föreskrifter och branschstandarder för installation av nätanslutna solcellsanläggningar. 

Samtliga produkter är CE-märkta i enlighet med EU-direktiv och har en svensk bruks- och säkerhetsanvisning.  Vi följer Länsförsäkringars krav och rekommendationer för solcellsanläggningar. 

Montage och installation av solcellsanläggningen utförs av Solaritets erfarna samarbetspartners. Montage följer Boverkets Byggregler för taksäkerhet och Taksäkerhetkommitténs Branschstandarder för taksäkerhet. Elinstallationen följer Elsäkerhetsverkets regelverk och elinstallationsföretaget innehar registrering för produktionsanläggningar hos Elsäkerhetsverket. Samtlig personal som utför elinstallationsarbete i samband med installationen finns registrerade i Elinstallationsföretagets egenkontrollprogram.    

Vid färdigställande av solcellsanläggningen överlämnas bland annat följande dokumentation: systemmanual, drift- och underhållsrutiner, svensk bruks- och säkerhetsanvisningar, produktfaktablad och garantier, kopplingsschema och användarmanual för systemets växelriktare. 

Kontaktuppgifter

Kontakta oss på info@solaritet.se eller 018 – 701 02 02 så återkommer vi inom kort. Du är även välkommen att ta kontakt direkt med någon av oss.  

Karl Sundblad

VD och medgrundare
Tel: 0735 322 322
karl.sundblad@solaritet.se

Johan Haglund

Medgrundare
Tel: 0761 888 886
johan.haglund@solaritet.se

Samarbetspartners och leverantörer

Dessa är några av de företag som vi samarbetar med. Vi är alltid intresserade av att utforska möjligheterna till nya samarbeten. Kontakta oss gärna!

AR-BELYSNINGSTEKNIK-LOGGA

Intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så fort vi kan.

Intresseformulär